Tuesday, September 11, 2012

Enige Natuur Impressies als Opening van het Blogseizoen


Laagstaande zon geeft vaak schilderachtige taferelen: de belichting is anders, de schaduwen zijn langer, de kleuren zijn zachter. 's Ochtends vroeg rond zonsopkomst spelen de door bomen gefilterde zonnestralen een betoverend spel met de grondmist alsof een schilder aan het werk is.


Een klassiek spinneweb, dat overdag niet te zien zou zijn, licht op magische wijze op door de aanwezige nog niet verdampte dauwdruppels en de manier waarop de zon er op schijnt. Verder is er nog een netwerk van losse draden te zien. Overblijfsels of een nieuw web in aanbouw?


Er zijn ook 'alternatieve' spinnewebben met een chaotische 3-dimensionale structuur! Ongetwijfeld van een andere soort spin. Hoe dat werkt en hoe de spin zich hierin kan bewegen is me niet duidelijk.


Wanneer je écht tegenlicht hebt, verdwijnen de kleuren bijna helemaal.

Later op de dag legde ik deze laag vliegende boerenzwaluw vast door lukraak een hele serie foto's te maken in de richting waar ze ongeveer vlogen, met deze als treffer. Het bijzondere is dat hij/zij op dit moment op zijn/haar zijkant vliegt! Dat kan hij natuurlijk niet lang volhouden, want als je je vleugels verticaal in plaats van horizontaal houdt dan val je snel op de grond. Het zal wel vlak voor of na een scherpe bocht zijn.

De opnames zijn genomen in een fraai natuurreservaatje ten zuid-oosten van Denekamp dichtbij de grens. Klik op foto's voor vergroting.

Hierbij verklaar ik het blogseizoen voor geopend! :-)

0 comments:

Post a Comment